Traficul de persoane

Wattpad

Oare
ce ne-am face fără Wattpad – platforma unde scriitori debutanți își fac apariția pentru prima oară și dau naștere poveștilor pe care le citim cu sufletul la gură, în timp ce glisăm pe ecranele telefoanelor? 

Este o aplicație senzațională, dar, fraților, mă îngrijorează cărțile care-s promovate prin intermediul ei!

Literatura este o artă complexă, într-adevăr, și nu ar trebui să cunoaștem limite atunci când creativitatea noastră începe să strălucească prin cuvinte, însă această platformă, din păcate, a întrecut bunul simț!


Am înțeles că poveștile au nevoie de acțiune, să fie piperate cu fel și fel de personaje. Am înțeles dinamica „bad boy – good girl, unde personajul principal masculin este un soi de frumusețe întruchipată, care se complace cu fărădelegile acestei lumi.


Ce nu înțeleg este de ce naiba se promovează traficul de persoane!


Fete – minore, mai mult ca sigur – scriu povești de dragoste, unde bărbatul rău și misogin se îndrăgostește de o virgină și, brusc, devine „good boy” doar pentru ea. Okay, să spunem că este acceptabil! Trebuie să recunoaștem că asta este fantezia multor femei – ca o bestie fără scrupule și principii să se îndrăgostească atât de tare de ele, încât să devină un cățeluș mort după ele.


De ce naiba scrieți cărți despre traficul de minore?


Aș fi înțeles abordarea acestui subiect într-un context educativ, care le învață pe tinerele fete cum să se ferească de nenorociri, însă în cărțile acestea se scrie despre nenorociți care distrug fete minore, le chinuie, ca mai apoi să se îndrăgostească de una dintre ele și să trăiască fericiți până la adânci bătrâneți!


Este grav că adolescentele devorează cărțile astea!


Scumpele mele, un bărbat fără inimă și principii nu se va schimba peste noapte pentru voi! Încetați să mai promovați astfel de mizerii, că majoritatea tinerelor vor căuta astfel de bărbați și vor avea de suferit din pricina relațiilor ăstora bolnave!


Nu sunt absurdă, există povești bine construite, unde ai ce învăța din greșelile personajelor și din obstacolele pe care le întâmpină. Da, acele personaje pot evolua frumos pe parcursul acțiunii, se pot schimba în bine, însă este o linie foarte subțire între o carte bine structurată și o fantezie a unor adolescente dezechilibrate din punct de vedere emoțional!


În literatura de pe vremea părinților noștri – care ne este băgată cu forța pe gât și în ziua de astăzi de programa școlară – găseam numai ticăloșii, unde era o nimica toată ca femeia să fie bătută dimineața, la prânz și seara, iar generația de atunci a crescut cu această „normalitate” de pe urma căreia au avut de suferit majoritatea femeilor.


De ce trebuie să promovăm traficul de minore?


Mă întreb câte fete citesc cărți de pe Wattpad și-și doresc să găsească un bărbat care să le abuzeze, pentru că, bineînțeles, realitatea nu este totuna cu ficțiunea de care sunt încântate.


Traficul de minore nu ar trebui idealizat niciodată, oameni buni! Numai fetele care trec prin astfel de nenorociri cunosc cruzimea realității, nu este un ideal după care să fugi ca disperata și să-ți curgă bale când citești povești ficționale! Ficțiunea nu este realitate, iar realitatea nu este ficțiune!


P.S.:  

Lăsați un comentariu și spuneți-mi ce v-a plăcut, sau daţi un share pe reţelele de socializare pe care le folosiţi, arătând aprecierea pe care o aveți față de munca mea și împărțind, astfel, conținut de calitate cu cei dragi! SHARING IS CARING💝

Hashtag #anamariatoma #damariart #iubire #relatii #citesc #scriitori #citate #romania #ganduri #motivatie #love #putere #dor #blogging #scrisoare #dragoste #fericire #sentimente #respect #coaching #manipulare #barbati #violenta #violentadomestica #casnicie #toxicitate #abuz #victima #carti #literatura #wattpad #traficdepersoane #traficdeminore Keywords: damariArt Ana Maria Toma iubire relatii pasiune femei barbati relatii idealul iubirii scrisoare de dragoste fericire sentimente respect coaching manipulare barbati violenta violenta domestica barbati manipulatiori casnicie toxicitate abuz victima carti literatura wattpad trafic de persoane trafic de minore

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche