Victima

Abuz

O să vorbesc despre un subiect mai puțin plăcut...
 

De ce este obligatoriu să-ți crești copilul într-un mediu armonios și fericit?


În România sunt multe femei, dar și bărbați, care sunt victimele abuzului fizic, emoțional, sexual și psihic.


Lucrul despre care nu se vorbește este că rolurile de abuzator și victimă sunt într-o strânsă legătură cu copilăria și dominanța. 


Persoana care abuzează și victima, atunci când aleg să aibă o relație, o fac pentru că au aceeași rană emoțională, care este înrădăcinată adânc în subconștient. Da, dacă ai avut o copilărie haotică și îngrozitoare, când vei deveni adult, vei căuta să retrăiești la nesfârșit sentimentele puternice din copilărie, deși acestea au fost unele negative.


Vorbesc din proprie experiență! 


Odată ce am scăpat de oamenii care-mi puneau sare pe rană, am observat că, la un moment dat, eu am fost cea care încerca să pună sare pe rănile altor persoane, dar odată ce mi-am dat seama de asta, m-am oprit la timp, înainte ca cineva să fie rănit! 


Subconștientul este complex, înmagazinează toate sentimentele noastre și încearcă să le retrăiască din nou și din nou, necontând rolul pe care ni-l atribuie. Poți fi abuzatorul care rănește, dar și victima rănită totul depinde de dominanța pe care o ai în raport cu partenerul. 


Adevărul este că dacă victima alege să trăiască lângă abuzator și nu face niciun efort să plece de lângă el, cel mai probabil, dac-ar fi într-o relație sănătoasă și fericită, ar pleca sau ar căuta să-și abuzeze partenerul. Acest fapt nu definește răutatea unei persoane, ci, mai degrabă, complexitatea psihicului uman! 


Rolul pe care-l vei avea într-o relație nefericită de cuplu va depinde în totalitate de gradul de dominanță al fiecărui partener. Dacă tu ești o persoană mult mai dominantă ca partenerul, vei fi persoana pe care oamenii din societate o vor eticheta ca fiind cea toxică și îngrozitoare. În schimb, dacă ești persoana care se lasă dominată de partener, vei fi cea pe care o vor compătimi. De altfel, în alte relații unde gradul de dominanță va fi diferit de cel din relațiile anterioare, rolurile se vor inversa. 


Tocmai de aceea, uneori, oamenii pe care-i etichetăm ca fiind răi, „își găsesc nașul”! 


Ce-ar fi ca în loc să fugim de traumele noastre și să nu ne asumăm responsabilitatea lor în totalitate, să lucrăm asupra noastră și să ne perfecționăm vindecându-ne? 


Nu uitați că noi formăm generațiile viitoare! 


Dacă astăzi lucrăm la noi, mâine avem o societate fericită și ferită de pericolele care sunt în casele familiilor disfuncționale! Nu este în regulă să creștem în case unde iubirea nu există, violența este la ordinea zilei și sentimentele copiilor nu sunt luate în considerare! Deși cineva care a copilărit într-un mediu toxic, este predispus să trăiască pentru tot restul vieții la fel, consider că disciplina și observarea de sine sunt cele care fac minuni! 


Omul cu adevărat stăpân pe sine și pe lumea exterioară este cel care-și cunoaște defectele, le acceptă și încearcă să se schimbe pe el însuși într-o versiune mai bună a lui!


P.S.:  

Lăsați un comentariu și spuneți-mi ce v-a plăcut, sau daţi un share pe reţelele de socializare pe care le folosiţi, arătând aprecierea pe care o aveți față de munca mea și împărțind, astfel, conținut de calitate cu cei dragi! SHARING IS CARING💝

Hashtag #anamariatoma #damariart #iubire #relatii #citesc #scriitori #citate #romania #ganduri #motivatie #love #putere #dor #blogging #scrisoare #dragoste #fericire #sentimente #respect #coaching #manipulare #barbati #violenta #violentadomestica #casnicie #toxicitate #abuz #victima Keywords: damariArt Ana Maria Toma iubire relatii pasiune femei barbati relatii idealul iubirii scrisoare de dragoste fericire sentimente respect coaching manipulare barbati violenta violenta domestica barbati manipulatiori casnicie toxicitate abuz victima

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche