Traumele copilariei in relatia de cuplu

Kiss

Relațiile de cuplu au o complexitate aparte, pentru că visăm adesea la perfecțiune și iubire ca-n povești, fără să luăm în calcul că niciun om nu este perfect și că fiecare dintre noi duce în spate un bagaj emoțional și frustrant care ne afectează în viața de zi cu zi, cu atât mai mult în relația de cuplu.

Bagajul emoțional se numește traumele copilăriei și este răspunzător pentru felul în care ne percepem pe noi, pe cei din jur și circumstanțele pe care le trecem prin propriul filtru de gândire. Acest bagaj este precum o fantomă a trecutului, de care ne lăsăm influențați și purtați, iar de cele mai multe ori nu realizăm că noi îi dăm puterea de a ne dicta prezentul și viitorul.

Nu sunt terapeut, nu am nicio calificare pe hârtie în acest domeniu, însă experiențele pe care le-am avut m-au maturizat și au născut în mine pasiunea de a evolua și înțelege oamenii!

Am fost o fetiță neînțeleasă care a trebuit să se maturizeze precoce și să-și înțeleagă pe cont propriu nevoile emoționale pe care nu le-a primit deloc în copilărie și știu că nu sunt singura care se confruntă cu acest obstacol. Majoritatea copiilor se confrunt, în viața de adult, cu demoni interiori pe care nu vor să-i accepte și neacceptându-i, nu vor înțelege niciodată răul interior, pe care și-l fac lor înșiși, dar nici pe cel exterior, pe care-l cauzează partenerilor de viață și copiilor lor.

Relația mea, pe care o am de un an și patru luni, m-a învățat că traumele mele sunt multe și adânci, iar dacă nu lucrez la ele, îmi rănesc partenerul, dar și pe mine, lăsând rănile deschise și umede. Fiind indiferentă față de ele, este ca și cum aș fi bolnavă și aș permite bolii să-mi ucidă în ritm lent corpul fizic și spiritual.

Un țipăt plin de frustrare pe care-l reverși asupra partenerului, de exemplu, în contextul în care țipi că nu te-a complimentat când ți-ai aranjat părul în oglindă, poate semnala o rană adâncă pe care o ai deschisă încă din copilărie, când părintele de sex opus nu ți-a oferit dragostea, atenția și susținerea de care aveai nevoie să te dezvolți sănătos din punct de vedere psihic și emoțional.

NU este obligația partenerului să te accepte cu tot cu abuzuri! Iubim cu adevărat atunci când dorim ca partenerii noștri de viață să devină din ce în ce mai buni, suntem alături de ei necondiționat și îi susținem în vindecarea lor, nu atunci când primim un pumn în față și rămânem, că ne este milă de copilul interior al partenerului, că nu a fost iubit ș.a.m.d. Asta nu este iubire, ci o dependență nesănătoasă, care hrănește cu otravă traumele copilăriei ale victimei!

Traumele emoționale ies la suprafață cel mai ușor în relațiile de lungă durată, tocmai de aceea partenerul de viață este oglinda ta, în care te vei privi de multe ori cu regret, poate cu furie și dispreț, dar iubirea dintre voi trebuie să persiste, pentru că fără ea, relația este pierdută. Fără iubire nu-ți mai pasă că-l faci pe celălalt să sufere și-l traumatizezi, iar asta este îngrozitor și periculos pentru amândoi.

Bagajul nostru emoțional nu ar trebui să ne permită să rănim la nesfârșit și conștient, pentru că atunci am fi niște oameni răi, lipsiți de scrupule și empatie. Cei care-și lovesc și-și rănesc psihic și emoțional partenerii trebuie părăsiți, pentru că atunci când iubești cu adevărat faci tot ce-ți stă în putință să devii mai bun pentru persoanele iubite.

Iubirea nu este perfectă, dar alături de persoana potrivită nu vom simți nicio greutate și povară pe umerii noștri!

 

P.S. 

Lăsați un comentariu și spuneți-mi ce v-a plăcut, sau daţi un share pe reţelele de socializare pe care le folosiţi, arătând aprecierea pe care o aveți față de munca mea și împărțind, astfel, conținut de calitate cu cei dragi! SHARING IS CARING💝

Hashtag #anamariatoma #damariart #iubire #relatii #citesc #scriitori #citate #romania #ganduri #motivatie #love #putere #dor #blogging #scrisoare #dragoste #fericire #sentimente #respect #coaching #gelozie #incredere #dezvoltarepersonala #traume #traumelecopilariei #partener #relatie #relatiadecuplu #bagajemotional #trecut Keywords: damariArt Ana Maria Toma iubire relatii pasiune femei barbati relatii idealul iubirii scrisoare de dragoste fericire sentimente respect coaching gelozie incredere dezvoltare personala traume traumele copilariei relatia de cuplu relatie bagaj emotional trecut

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche