Barbatii manipulatori

Probleme de cuplu

 

Cred fiecare dintre noi am întâlnit un astfel de bărbat, la un moment dat, în viețile noastre. Știți voi... tipul acela irezistibil care este plăcut de toată lumea, este bine văzut de toate cunoștințele lui și pare a fi un Mr. Darcy în carne și oase. 

Dar dacă după aceste aparențe se află, ei bine, un manipulator de primă clasă, care este obsedat de control? 

De regulă, acești tipi nu vor dori o parteneră puternică, hotărâtă și pe picioarele ei. Vor alege o victimă ușoară, pe care o vor face din ce în ce mai dependentă de ei, mai ales din punct de vedere financiar. 

Când ești într-o relație cu un astfel de tip, el va face orice-i stă în putință ca lumea creadă te face fericită și formați cuplul perfect. O anomalie bizară, pe care am observat-o la genul acesta de persoane, este se străduiesc din răsputeri impresioneze lumea și pătreze aparențelechiar dacă viața pe care o au este una haotică, iar familia lor este nefericită și este pe cale  se destrame. 

Odată ce le-ai văzut adevărata față, nu te vor mai lăsa pleci. Îți vor călca stima de sine în picioare atât de mult, încât te vor face crezi nu ești bună de nimic. Vor încerca scoată și ultima fărâmă de viață din tine, pentru a te lega cât mai strâns de ei. Nu vor pleci, nu vor ca lumea să afle ce fel de oameni sunt. Iar tu, ca victimă, vei tăcea, te vei resemna și-ți vei înghiți toate lacrimile înainte de culcare, pentru și tu, la rândul tău, în subconștient, vei prelua imaginea pe care încearcă s-o inoculeze celorlalți. 

Asta este realitatea din zilele noastre. Acel om șarmant, care te atrage precum un magnet și pare aibă lumea la picioarele sale, se dovedește a fi un nenorocit lipsit de principii, care vrea te distrugă psihic, emoțional, iar, de cele mai multe ori, și fizic.  

Tocmai de aceea, este bine acorzi atenție următoarelor lucruri: 

1) Îți invadează intimitatea, dorind știe fiecare detaliu pe care l-ai discutat cu oricineVa încerca te izoleze de ceilalți, te îndepărteze de familie, timp în care el va ieși cu oricine va dori, tu fiind obligată să-i suporți și să-i servești rudele și cunoștințele. 

2) Te complexează, te face te simți rușinată cu felul tău de a fi, cu felul în care arăți. Nu va fi niciodată mulțumit de tine, întotdeauna vor exista neajunsuri.

3) Va încerca te facă casnică. Faptul tu ai un loc de muncă, îl neliniștește la culme, atât timp cât nu lucrați împreună și nu-ți poate monitoriza fiecare mișcare. Va încerca să-și exercite puterea asupra ta, argumentând el aduce banii în casă, el te întreține și el ți-a adus luna la picioare”. 

4) Atunci când plângi, te face te simți prost pentru asta. Chiar dacă greșește, nu recunoaște și te face crezi este tot în capul tău și ești prea sensibilă, sau, pur și simplu, te acuză de faptul  plângi cu lacrimi de crocodil. Singurele momente în care-și va cere iertare vor fi cele în care ești pe picior de plecare, mimând compasiunea, prefăcându-se că-i pare rău, făcând promisiuni deșarte, pe care, după câteva zile, le va încălca și-și va relua vechile năravuri. 

5) Sunt nenumărate motive pentru care nu ar trebui faci copii cu un astfel de om, unul dintre ele fiind va întoarce copii împotriva ta. Îi va învăța pe copii nu te respecte și le va face pe plac întotdeauna, având o obsesie ca el fie cel divinizat, adorat și iubit dintre voi doi. 

6) Nu are răbdare cu tine, te insultă la fiecare pas, urlă la tine, te amenință și, uneori, folosește violența domestică asupra ta. De cele mai multe ori, acești tipi, când își lovesc partenerele, vor avea grijă ca urmele pe care le lasă nu fie la vedere. 

Întotdeauna există o cale de scăpare, fie că-ți faci curaj pui punct tuturor suferințelor de la începutul relației, fie că-ți găsești curajul de a ieși din colivie după douăzeci de ani de căsnicie. Fiecare om are dreptul din naștere la iubire, loialitate și siguranță, iar dacă nu ai făcut niciun rău nimănui, ar trebui să-ți recâștigi aceste drepturi. O relație toxică este mult mai nocivă decât singurătatea. De tine depinde tot, nu lăsa un nenorocit obsedat de control te facă crezi că depinzi de el și că ești la mila lui!  

 

P.S.:  

Lăsați un comentariu și spuneți-mi ce v-a plăcut, sau daţi un share pe reţelele de socializare pe care le folosiţi, arătând aprecierea pe care o aveți față de munca mea și împărțind, astfel, conținut de calitate cu cei dragi! SHARING IS CARING💝

Hashtag #anamariatoma #damariart #iubire #relatii #citesc #scriitori #citate #romania #ganduri #motivatie #love #putere #dor #blogging #scrisoare #dragoste #fericire #sentimente #respect #coaching #manipulare #barbati #violenta #violentadomestica #casnicie #toxicitate Keywords: damariArt Ana Maria Toma iubire relatii pasiune femei barbati relatii idealul iubirii scrisoare de dragoste fericire sentimente respect coaching manipulare barbati violenta violenta domestica barbati manipulatiori casnicie toxicitate

4 Comentarii

  1. Buna!

    Părerea mea este că orice persoană manipulatoare este in stare de lucrurile pe care le-ai descris sau cel puțin o parte din ele. Din păcate, persoanele manipulatoare vor sa te facă să te simți inferior și să te convingă să le slujești fara comentarii. Eu personal cred că acest gen de manipulare se găsește ușor atât la femei, cât și bărbați.

    Nu am dorit niciodată să denigrez femeia. Toți suntem oameni și avem tot dreptul sa fim independenți. Într-o relație sănătoasă, ambele tabere trebuie să muncească sa motiveze cealaltă persoană spre cat mai bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună! 🤗

      Ai foarte mare dreptate cu tot ce zici. Fiecare pădure își are uscăturile ei, asta însemnând că există persoane care greșesc de ambele părți. Ceea ce contează cu adevărat este să nu aruncăm cu pietre și să încercăm să fim noi înșine cât mai buni. Schimbarea pornește de la fiecare în parte. 🤍

      Ștergere
  2. Schimbarea pornește de la fiecare în parte... Perfect de acord. ☺️

    Bine, sunt de acord ai cu celelalte afirmații. Chiar dacă avem dreptate sau nu, tot trebuie sa fie diplomați. O atitudine calmă, la rece, dobândește mai multe decât una agitată, încinsa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu toate că unele colege m-ar contrazice, până la urmă, bărbații sunt regii diplomației. Pe tot parcursul zecilor de mii de ani, au avut nenumărate ocazii să se șlefuiască în arta negocierii, argumentării și-a observației. O atitudine calmă și o abordare/gestionare rațională a problemei le face cinste. Cei mai câștigați și respectați oameni au fost dintotdeauna cei care au știut să asculte. O noapte plăcută îți doresc! 🤗

      Ștergere
Mai nouă Mai veche