Avortul si consecintele lui

Femeie

 

Este un subiect delicat pentru femei. Nu am fost gravidă niciodată, însă simt o tristețe și apăsare sufletească când gândesc la acest lucru... Toți și toate își dau cu părerea, dar adevărul este atunci când recurgi la o astfel de faptă, nu ai făcut un lucru rău, dar nici un lucru bun. 

Biblia și religia le condamnă pe femeile care aleg avorteze. Dacă ai trecut prin asta și te simți vinovată, vino lângă mine, să-ți strâng mâna și să-ți ofer sprijinul pe care nu l-ai primit când aveai cea mai mare nevoie! 

Dacă o femeie nu se simte pregătită devină mamă, dacă copilul a fost conceput din ură, are tot dreptul avorteze. Adevăratul păcat este, de fapt, să-ți consideri copilul o povară, nu-l iubești așa cum ar merita și să-i traumatizezi psihic și emoțional, pentru nu ai fost pregătită ții în palme o inimă mică ce bate plăpând. fii părinte este greu, iar cine spune nu-i așa, ar trebui se întrebe dacă copiii săi sunt întradevăr fericiți și împliniți.  

Sunt femei care și-ar dori aibă copii și nu pot rămâne însărcinate, sau se confruntă deseori cu avorturile spontane. Durerea pe care o simt aceste femei este de nedescris, mai ales când sunt persoanele potrivite pentru parenting, însă nu ar trebui te învinovățești din simplul fapt  tu nu ești pregătită și faci alegerea corectă pentru tine. 

 Dacă ai pierdut multe sarcini și nu poți rămâne gravidă, știu  doare, tocmai de aceea vreau te îmbrățișezi în oglindă și să-ți dai voie, fii alături de tine. Instinctele tale materne sunt prețioase, iar dacă îți dorești cu atâta ardoare ai grijă de un suflet pur, poți adopta. Iubirea pe care o poți dărui unei ființe este cel mai frumos dar de pe acest Pământ. 

Avortul nu este un subiect pe care-l poate dezbate oricine. Lumea este orbită de ură, și va lovi întotdeauna în punctele tale vulnerabile.  

Este avortul un lucru rău, de condamnat? Nu. Singurul lucru, întradevăr de condamnat, este indiferența și propriile frustrări pe care le poți proiecta asupra propriului tău copil. Unde este loc de ură și nepăsare, va fi loc și de suferință. Unde nu poate fi iubire, mai bine nu existe nimic.


P.S.:  

Lăsați un comentariu și spuneți-mi ce v-a plăcut, sau daţi un share pe reţelele de socializare pe care le folosiţi, arătând aprecierea pe care o aveți față de munca mea și împărțind, astfel, conținut de calitate cu cei dragi! SHARING IS CARING💝

Hashtag #anamariatoma #damariart #avort #avortul #avortulmeu #gravida #religie #vina #vinovatie #sprijin #mama #pacat #trauma #copii #parenting Keywords: damariArt Ana Maria Toma pregatita sa avortez sarcina la femei avort sunt gravida sarcina religie mama parenting trauma copii vina vinovatie avortul gravida religie sprijin pacat

6 Comentarii

  1. Nu cred că sunt persoana potrivită să mă exprim aici, dar eu (ca bărbat) cred că femeia are tot dreptul să decidă în the end. Dacă potențialul copil nu a fost planificat/dorit de la început, de ce sa fie născut forțat? De ce sa se chinuie potentiala/viitoarea mama mai mult? Un copil merită născut atunci când ambii părinți vor să-și întemeieze propria familie. Daca unul dintre parteneri da bir cu fugiții, înseamnă că cel care rămâne trebuie să sufere pentru toți? Nu mi se pare normal. Nu este ca și cum ai ucide un om adult, care gândește și care se poate exprima.

    Este un subiect delicat, de acord, dar unele lucruri trebuie decise in totalitate de mamă. Nu sunt nici de acord cu extrema in care ambii zic clar că vor familie, apoi mama se răzgândește imediat că nu mai vrea. Nașterea unui copil trebuie planificată dinainte pentru a-i oferi acestuia o viață cât mai liniștită, plină de iubire.

    Sper că nu am fost prea răutăcios în exprimările mele. 😅

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ai fost răutăcios cu nimic. Împărțim aceeași gândire. Din păcate, mulți fac copii, și abia după se gândesc ce să le pună pe masă. Copilul e atât o responsabilitate uriașă, cât și o investiție de viitor, nu un animal de companie sau un bibelou pe care să-l pasezi, când te plictisești de el. Dacă vrem un copil, trebuie să ne gândim cum facem să modelăm din el un om de care să fim mândrii, iar dacă gândim că va crește singur, mai bine nu-l mai facem, că l-am chinui.

      Ștergere
  2. La un moment dat se va dezvolta singur, dar până în acel moment trebuie crescut cat se poate de bine. Trebuie să aibă parte de iubire din aceea care îi arată clar că nu doar el (copilul) este buricul pământului. Îmi cer scuze că deviez puțin de la subiect. Simțeam nevoia sa mai adaug și acest aspect 😅

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este în regulă! 🤗 Unii oameni ar spune că un copil ar trebui iubit doar în timp ce doarme, pentru că, altfel, ,,și-o ia în cap". Nu sunt de acord, deoarece un copil învață să iubească atunci când este înconjurat de iubire. Mulți oameni, adulți fiind, au dificultăți în a arăta iubirea pe care o simt, tocmai pentru că oamenii lângă care s-au dezvoltat emoțional, au neglijat acest aspect. Dar da, cum ai spus și tu, la un moment dat se va dezvolta singur și va trebui să învețe singur cum să devină un om mai afectuos și mai bun.

      Ștergere
  3. Asta da, așa e, contează mult anturajul, cercul de prieteni și familia. Daca ai parte de iubire sinceră din cadrul acestor medii, atunci poți să emani dragoste cu ușurință. Trebuie sa fie și înțelegători cu neajunsurile oamenilor, dar adevărata provocare sufletească trebuie, totuși, să și-o rezolve fiecare cu cât mai multe forțe proprii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Era un proverb: "Dumnezeu îți dă, nu-ți băga și-n desagă!". Cu alte cuvinte, oportunitățile care ni se oferă nu-s de ajuns, trebuie să acționăm, dacă vrem să le fructificăm cum trebuie. Învățăm de la cei din jur, ajută în formarea noastră, dar nu ne pot ghida toată viața. La un moment dat acțiunile și deciziile noastre sunt cele care ne definesc.

      Ștergere
Mai nouă Mai veche