Secretul fericirii

Fericire



 

Care este secretul fericirii? E o întrebare care a stat și încă stă pe buzele tuturor. S-au făcut milioane de sondaje cu tot atâtea răspunsuri în încercarea de-a descoperi secretul. Suntem diferiți, deci avem așteptări diferite, totuși s-a observat există câteva șabloane în care se integrează perfect răspunsurile celor intervievați. 

Unul dintre secretele fericirii este să-i lași pe ceilalți creadă ei sunt motivul. Un om care se simte ultil, important, își formează impresia a devenit un activ valoros pentru tine și se va gândi de două ori înainte de-a face ceva care -l deprecieze, să-i afecteze imaginea. Pe lângă acest sentiment, în mintea lor, se întărește și cel de apartenență, sunt parte dintr-un sistem împotriva căruia nu trebuie lupte. 

Un alt secret al fericirii este viața cumpătată. Cât timp ești mereu mulțumit cu ce ai și nu-ți creezi mereu idealuri tot mai sus de atins, poți savura liniștit din satisfacția pe care ți-o aduce sentimentul de mulțumire, de satisfacție personală. Pentru ceilalți poate nu pare cine știe ce, dar fiind împăcat cu tine îți aduce liniștea interioară și fericirea de care ai nevoie. Până la urmă trebuie ne punem întrebarea dacă vrem fim noi fericiți, sau vrem alergăm toată viața să-i facem pe alții? Ideea este nu avem nevoie de nimic fim fericiți, necesită atât de puțin, și totuși, cei mai mulți dintre noi rătăcesc necontenit o viață, ajungă, într-un final, la concluzia totul e trecător, viața e importantă și limitată și merită trăită din plin.  

Maturizându-mă, am înțeles un lucru foarte important. Fericirea nu este bucurie, nici extaz. Fericirea, pe care o tânjim atât de mult, este, pur și simplu, liniște. Furtunile și tunetele din viețile noastre ne răpesc liniștea. Nu ai nevoie de flori și diamante pentru a fi fericită, ci de o mână caldă care să-ți atingă drăgăstos obrajii uzi și reci. Nu ai nevoie de un trup frumos lângă tine, ci de un suflet iubitor. Cea mai mare suferință este fii înconjurat de oameni, dar  te simți singur, al nimănui și pierdut.  

Se spune unii oameni care suferă acum în dragoste, odată au respins pe cineva care ar fi făcut orice pentru ei. Nu cred în karma, însă cred în alegerile pe care le facem. Fiecare acțiune pe care o faci are un rezultat, așa alege bine! Tu îți construiești prezentul, iar alegerile pe care le faci, sunt cărămizile propriei vieți.

Fericirea nu este ținută secret, într-o cutie de argint, și nu este protejată nici de un lacăt mare și robust. Fericirea este liniștea pe care o alegi conștient, în detrimentul haosului și al suferinței. Fericirea este o alegere. Nu o dobândești peste noapte, ci trebuie muncești pentru ea, iar când ai câștigat-o, trebuie s-o întreții și ai grijă de ea ca de un pui de om. 

Plimbă-te, mănâncă sănătos, încearcă ceva nou! Când corpul este sănătos, și mintea, dar și sufletul vor fi sănătoase! Ai grijă de tine!


P.S.:  

Lăsați un comentariu și spuneți-mi ce v-a plăcut, sau daţi un share pe reţelele de socializare pe care le folosiţi, arătând aprecierea pe care o aveți față de munca mea și împărțind, astfel, conținut de calitate cu cei dragi! SHARING IS CARING💝

Hashtag #anamariatoma #damariart #iubire #relatii #citesc #scriitori #citate #romania #ganduri #motivatie #love #putere #dor #blogging #scrisoare #dragoste #fericire #sentimente #respect #coaching Keywords: damariArt Ana Maria Toma iubire relatii pasiune femei barbati relatii idealul iubirii scrisoare de dragoste fericire sentimente respect coaching


2 Comentarii

  1. De multe ori suntem nemulțumiți cu ce avem sau că nu avem "valoarea" unora, dar micile noastre succesuri ne definesc cu adevărat. Daca privim toți pașii care ne-au adus în prezent, ne dăm seama că avem mai multa valoare decât credem noi.

    Trebuie sa ne mai liniștim și să acceptăm că nu toate alegerile noastre au fost greșite sau că suntem destinați eșecului. Mai și greșim, dar nu orice cale este una moartă. Tot raul spre bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact! Nu trebuie să hiperbolizăm greșelile sau ezitările. Cât timp încă avem zile în care mai putem repara ceva, există speranță! Oamenii cu gândire pozitivă nu se tem să ia deciziile necesare. Desigur că avem și căderi nervoase, dar nu trebuie să ne lăsăm ancorați în ele. Respiră, capul sus, mâine e o altă zi, o oportunitate în care ne putem demonstra de ce suntem în stare!

      Ștergere
Mai nouă Mai veche