Societatea contemporana

 

Frumusetea sufletului

Trăim într-o societate care judecă. Toată lumea o face. Fie raportându-ne la frumusețea unei rochii văzute într-un magazin, fie simțind compasiune față de un om al străzii. Uneori judecăm defectele colegilor noștri, alteori judecăm, pur și simplu, din frustrare. Dacă nu-ți place ceva banal la cineva, întreabă-te de ce. S-ar putea să găsești lucruri care, de fapt, nu-ți plac la propria persoană.

Oricât de nociv ar fi să-i judeci pe cei din jur, consider că acest lucru este dovada că tu, ca ființă complexă umană, gândești și exiști. Pe măsură ce inteligența ta se expandează și-și descoperă aripile frumoase, începi să judeci lucruri mult mai importante, lăsând deoparte superficialitatea pe care am îmbrățișat-o cu toții la un moment dat în viața noastră. Începi să nu mai judeci oamenii după standardele societății, pentru că toate aceste standarde sunt doar niște trenduri trecătoare.

Dacă mâine se decide, inopinat, că a fi tocilar este ceva mișto, câți oameni nu s-ar strădui să pară bucheri, să-și pună ochelari, doar pentru a fi în rând cu ceilalți? Fizicul, trendurile și etichetele sunt trecătoare. Majoritatea, când vor trece în neființă, se vor mândri cu faptul că au făcut tot ceea ce le-a stat în putință să pară bogați, fericiți și mulțumiți cu ei însiși, când, în realitate, au vrut doar să fie acceptați de societate.

Societatea se schimbă precum clipele-n minute. Pe la începutul anilor 2000, era un trend să nu ai forme și să fii cât mai suplă. Sălile de fitness aveau nevoie de oameni disperați care să atingă idealul impus de majoritate. Mai pe scurt, aveau nevoie de profit. Trendurile se schimbă-n funcție de ce este nou pe piață. Cum altfel ar putea fi cumpărate dacă nu prin complexele oamenilor? Le trebuie profit pentru o ciudățenie de procedură cu acid hialuronic, ce constă în injectarea acestuia în buze? Problemă rezolvată! Haideți să le implementăm în minte femeilor că au buze mici și că-s urâte astfel! Înainte era o rușine să ai buzele pline, însă acum este un trend...

Totul se rezumă la a vinde niște produse, de care populația nu are nevoie. Fă-i să creadă că au nevoie, fă-i să fie complexați, și vei câștiga niște clienți fideli. Atât de simplu este! Nu vreau să cred că ne distrugem între noi și că, de fapt, marile corporații găsesc soluții la probleme create de noi, oamenii de rând. Este prea dur și ireal, chiar dacă poate fi adevărat. Ne urâm între noi, suntem în stare să ne omorâm semenii. Pentru unii, a arunca vorbe veninoase este mult mai simplu decât să-și vadă de treaba lor. Poate cei isteți, care fac tone de bani de pe urma noastră, profit de răutatea pe care o cultivăm în noi și ne manipulează folosindu-se de propriile noastre resentimente.

Mă terifiază faptul că sunt femei care se simt scârboase dacă au câteva fire de păr pe corp. Mă terifiază că sunt bărbați care le fac să se simtă prost doar pentru că sunt naturale. Eu mă epilez foarte rar pe picioare, iar pe mâini deloc. În rest, nu am o problemă cu sprâncenele mele naturale, nici cu puful insesizabil pe care-l am pe față. Pe restul corpului mă epilez din necesitate, fac multă mișcare, așa că transpir și nu vreau să favorizez dezvoltarea de bacterii în spațiile nearesitie și sufocate de haine. Dar să te simți dezagreabilă doar pentru că-ți cresc câteva fire pe mâini? Până secolul trecut, femeile nici măcar nu se epilau, Dumnezeule mare! 

Trebuie să ne îngrijim corpurile și să le iubim, însă este o atrocitate să-i urâm naturalețea. Plângem că oamenii nu ne acceptă fără machiaj, dar nici noi nu-i obișnuim cu pielea noastră naturală. Nu-i obișnuim cu porii pe care-i avem, nici cu micile imperfecțiuni pe care pielea noastră le afișează. Încercăm să ne ascundem după un fond de ten, după un fard de obraz. Chiar atât de mult am ajuns să ne urâm pe noi înșine?

Judecăm fizicul, firele de păr pe corp, sânii mici și tot ce ne este impus de către marile corporații. N-ar fi mai bine să judecăm răutatea și ipocrizia? Poate așa devenim mai buni, mai fericiți și mai greu de manipulat.  



P.S. 

Lăsați un comentariu și spuneți-mi ce v-a plăcut, sau daţi un share pe reţelele de socializare pe care le folosiţi, arătând aprecierea pe care o aveți față de munca mea și împărțind, astfel, conținut de calitate cu cei dragi! SHARING IS CARING! 💝

Hashtag #anamariatoma #damariart #dezvoltarepersonala #psihologie #ratiune #socializare #ganduri #comunicare #maketheworldabetterplace #realitatea #bunatate #frumusete #makeup #machiaje #loveyourself #naturalete Keywords: damariArt Ana Maria Toma comunicare dezvoltare personala sentimente psihologie realitatea ratiune ganduri sentimente socializare bunatate frumusete make up machiaje love yourself naturalete

5 Comentarii

  1. Da ,te ai maturizat frumos ,o adevărată plăcere să citesc comentariul , tău

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna!

    Sa fiu sincer: eu vad femeia ca fiind ceva frumos oricum. La fizic, multe din ele arată bine natural și nu au nevoie de machiaj, sau au nevoie doar de puțin. Nu este nicio rușine daca se vede puțin par pe ici pe colo. Eu, sincer, prefer sa judec gândirea deoarece o minte deschisă și inteligenta este deja frumoasă. Frumusețea interioară îi conferă un aspect plăcut și la nivel fizic. Am întâlnit multe persoane care erau frumoase la exterior, dar după ce le-am văzut întunericul din suflet, am încetat să mai văd orice fel de frumusețe.

    Doar după ce cunoști o persoană în adevăratul sens al cuvântului descoperi adevăratele frumuseți spre care trebuie sa ne focusam: frumusețea sufletului și cea a gândirii.

    La fizic este suficient doar sa ne îngrijim pentru sănătatea noastră, nu să obținem aspect sau aparențe ce ascund gânduri mai puțin radiante.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cât despre criticile pe care obișnuiesc să le facă unii, trebuie să acceptăm că toți avem micile noastre defecte și imperfecțiuni, de care nu suntem mulțumiți. Nu există oameni fără cusur, ci doar oameni care nu știu să se autocunoască. Citind comentariile dumneavoastră parcă simt cum mă învăluie parfumul gentlemen-ilor în frac, cu baston și papion. Un bărbat respectuos, e un bărbat bine, un bărbat respectabil, educat! Dacă în mod tradițional feminitatea este reprezentată de culoare, blândețe și șarm, masculinitatea e rațiune, respect și suport.

      Ștergere
  3. Eh, nu știu dacă eman eu chiar așa multă candoare, dar mulțumesc oricum. Da, nu există oameni perfecți, doar o compatibilitate la nivel de gânduri și înțelegere, respect și toleranță. Înțelegerea și toleranta pot fi sinonime de multe ori, dar depinde.

    RăspundețiȘtergere
Mai nouă Mai veche