De ce nu dureaza relatiile

Fericire

 

Mulți oameni învinovățesc monogamia, alții își învinovățesc partenerul, însă distrugerea unei relații de durată se întâmplă în timp, încetul cu încetul, până când paharul se umplă și nu mai este nimic de făcut. Tot ce poate face amândoi, într-o astfel de situație nefericită, este se resemneze și să-și vadă fiecare de drumul său, în speranța vor găsi pe cineva mai bun. Adevărul este rareori găsim o persoană lângă care ne simțim pe deplin satisfăcuți și gustăm fericirea în forma ei pură, așa trebuie protejăm relațiile pe care le avem ca pe o părticică din sufletul nostru

Dacă nu uzi o plantă, în cele din urmă se va ofili. O relație presupune investești în partener și să-i oferi ocazia evolueze, fie independent și să-și autodepășească limitele. Multe femei ar spune bărbatul ar trebui ofere mai mult, însă aici este vorba de egoism. Fiecare ar trebui să-și ofere timp, dragoste și înțelegere egal și necondiționat. Într-o relație, ori investești tot ce ai mai bun, ori privești cum se duce de râpă tot. Făceți-vă timp discutați, înțelegeți și bucurați unul de altul, pentru a menține relația vie și sănătoasă! Interesul pe care-l ai față de ce aveți, va decide dacă veți rămâne împreună sau nu.

Încetează din a mai permite rudelor și prietenilor să-ți dirijeze relația! Ce este între tine și partenerul tău, crede-mă, nu-i privește pe ceilalți. O relație este formată din doi oameni, nu din tine, partenerul tău și toate rudele voastre la un loc. O relație ar trebui fie intimă și privată pe toate planurile, nu doar pe cel sexual. Cel mai nociv lucru pe care-l poți face în relația ta, este începi să-ți bârfești partenerul cu prietenele și/sau cu mama ta. Dacă procedezi așa, nu-i arăți nici respect, nici poate avea încredere în tine. Dacă ai o problemă în relație sau nu-ți place ceva, cauți rezolvări împreună cu partenerul, nu cu alte persoane! Iar dacă în cele din urmă, partenerul tău nu-și interesul și nu te ascultă, decât începi să-ți expui nemulțumirile față de partener unor intruși, care nu au nicio legătură cu relația voastră, mai bine pui punct la tot și, astfel, măcar rămâi cu demnitatea nepătată.  

Toți suntem oameni, însă tindem uităm lucrul acesta. Majoritatea când intră într-o relație, se așteaptă ca partenerul fie perfecțiunea întruchipată, dar adevărul este mai pe românește toți ne bășim, transpirăm și râgâim. Niciun om nu este perfect, tocmai pentru suntem oameni! Dacă ai așteptări ca ea  miroasă a flori de dimineață și fie întotdeauna ca o păpușă Barbie, nu ești realist. Atât femeile, cât și bărbații, fac lucruri firești, omenești, iar asta nu ar trebui ne rușineze sau ne facă ne simțim rău în pielea noastră. Ea o păteze patul când este în acea perioadă a lunii, iar el se va strica la burtă, dar este normal! Nu-ți mai trata relația ca pe o utopie de prost gust! 

Râvnim după noutate, nu după siguranță și iubire, iar aceasta este o greșeală des întâlnită. La începutul relației, suntem extaziați de partener, dar după o anumită perioadă de timp, ne lovim de monotonie, începem vedem defectele partenerului și simțim suntem călcați pe nervi în anumite circumstanțe. Când ai un partener care este alături de tine mereu, te iubește și te respectă, nu se merită dai cu piciorul la ce ai doar pentru simți nevoia cunoști pe altcineva și retrăiești senzațiile pe care le-ai avut la început. Toți îți pot oferi fluturași, fiori și te facă te simți de parcă plutești, dar nu toți sunt dispuși te accepte așa cum ești și clădească un viitor alături de tine. Distracția este trecătoare, iubirea este pe viață.

Poate dragostea nu este perfectă, însă mâinile care ți-au șters necondiționat lacrimile, vor fi mereu mai valoroase decât cele perfide, care te plesnesc sau te mângâie doar pentru a-și îndeplini un obiectiv anume. În dragoste nu te joci, ci îți asumi relația pe care ai vrut-o și dai tot ce ai mai bun pentru a o proteja!

 

P.S. 

Lăsați un comentariu și spuneți-mi ce v-a plăcut, sau daţi un share pe reţelele de socializare pe care le folosiţi, arătând aprecierea pe care o aveți față de munca mea și împărțind, astfel, conținut de calitate cu cei dragi! SHARING IS CARING💝

Hashtag #anamariatoma #damariart #iubire #relatii #citesc #scriitori #citate #romania #ganduri #motivatie #love #putere #dor #blogging #scrisoare #dragoste #fericire #sentimente #respect #coaching #gelozie #incredere Keywords: damariArt Ana Maria Toma iubire relatii pasiune femei barbati relatii idealul iubirii scrisoare de dragoste fericire sentimente respect coaching gelozie incredere

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche