Iubirea ca in filme


Imbratisare

               Mi-am dorit dintotdeauna să fiu o femeie bună, dar mă împleteceam în idei și preconcepții. Mă împiedicam de aer, de fapt, pentru că a fi o femeie bună este simplu.  

               A fi o femeie bună pentru un bărbat bun este simplu. A fi o femeie bună pentru un bărbat rău este greu, obositor și zadarnic, pentru că acel bărbat rău nu se va schimba, iar tu, în încercarea de a fi o femeie bună pentru un nerecunoscător smiorcăit care plânge când aude un lătrat de câine, devii o femeie rea pentru tine... Și hai să fim serioși, bărbații răi nu-s bărbați, sunt doar niște mamuți imaturi în corpuri de oameni maturi. Iar femeia, când alege să devină o amenințare pentru propria persoană, doar pentru că vrea să rămână lângă un mamut smiorcăit, nu este deloc mai brează ca el și își merită soarta!

               Am făcut multe greșeli, dar atât timp cât am continuat, indiferent că eram o copilă sau nu, cu un tip care își bătea joc de mine și de sentimentele mele, mi-am meritat din plin bătaia aia de joc. Când un om bagă mâna în foc și se arde, ce face? O bagă și a doua oară, din pură prostie omenească? I-a plăcut să-și frigă mâna, de repetă experiența? Dacă i-a plăcut, minunat, s-o repete până își frige oasele. Dacă nu i-a plăcut și tot continuă să bage mâna în foc, dar urlă și se tăvălește pe jos de durere, smiorcăindu-se „despre cât de nenorocit e focul", atunci își merită durerea, și asta din plin.

               Știu că a luat amploare ideea poligamiei și cea a relațiilor deschise, dar nu ai cum să fii fericit împărțindu-te în bucăți. Cei care au relații deschise, și care glorifică ideea asta în prostie, au probleme emoționale și nu se pot dedica unei singure ființe, iar la sfârșitul zilei, tot triști sunt, asemenea celor care pozează pe Instagram cât de fericiți sunt cu partenerul, dar care în realitate nici nu se ating cu ființa iubită...

               Știu că a luat amploare ideea asta cretină, însă o femeie bună are un singur bărbat lângă ea, iar acel bărbat este unul bun, și viceversa. Oamenii buni, de regulă, au oameni buni în cercul lor de apropiați. Iar dacă nu au oameni buni lângă ei, preferă să stea singuri.

                 O femeie bună este bună atunci când poate să vadă dincolo de superficialități și alege bărbatul bun, înțelegător, responsabil și iubitor... De regulă, se oglindesc unul pe celălalt. O femeie bună este bună doar pentru bărbatul ei (și pentru micii omuleți drăgălași pe care îi are cu el). O femeie bună alege bărbatul lângă care poate plânge de dureri (de burtă, de orice fel de dureri) înaintea sau în timpul unei partide de sex, iar bărbatul bun o va înțelege, chiar dacă de-abia așteaptă s-o iubească trupește, și o va strânge la piept, sărutând-o pe gât și pe frunte...

               Femeia bună și bărbatul bun se aleg unul pe celălalt în fiecare zi, indiferent de circumstanțe. Femeia bună și bărbatul bun devin un singur suflet în două trupuri, datorită loialității, a încrederii, a iubirii și a devotamentului pe care îl au unul față de celălalt. Iubirea nu este întotdeauna frumoasă, dar este ceva pentru care meriți să lupți... Este un paradis să ai o conexiune puternică cu cineva, dar conexiunile astea nu pică din cer.

               Bărbatul bun știe să aleagă femeia bună, pe cea care își lipește sânii goi de spatele lui și îl îmbrățișează strâns, nu numai când totul este roz, ci și atunci când totul este în nuanțe închise de gri.

               Femeia bună știe să aleagă bărbatul bun, pe cel care o strânge în brațe și o mângâie pe cap, chiar și atunci când albul din viața lor este în nuanțe de negru.

                Pare scos din poveștile cu prințese ceea ce am scris, dar atât timp cât superficialitatea și lipsa devotamentului, a încrederii și a iubirii mișună prin lumea asta, chiar că va rămâne doar în poveștile cu prințese...

              Iubirea nu este pentru oricine. Iubirea este doar pentru femeile bune și bărbații buni.

 

              P.S.:

                Lăsați un comentariu și spuneți-mi ce v-a plăcut, sau daţi un share pe reţelele de socializare pe care le folosiţi, arătând aprecierea pe care o aveți față de munca mea și împărțind, astfel, conținut de calitate cu cei dragi! SHARING IS CARING! 💝

Hashtag #anamariatoma #damariart #iubire #relatii #citesc #scriitori #citate #romania #ganduri #motivatie #love #putere #dor #blogging Keywords: damariArt Ana Maria Toma iubire relatii pasiune femei barbati relatii idealul iubirii

6 Comentarii

  1. Felicitări pentru maturitatea cu care vezi lucrurile! Ești un om bun și frumos, atât la interior cât si la exterior! Sunt mandra de tine! Sa ramai la fel de puternica!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vă îmbrățișez strâns! Mulțumesc din inimă pentru vorbele frumoase! 🤗❤️

      Ștergere
  2. Iubirea adevărată este cea reciprocă. Atunci când ambii parteneri oferă la fel de mult pentru fiecare. Bărbatul adevărat are grija sa o facă pe femeie sa se simtă bine, la fel cum femeia adevărată va proceda la fel cu bărbatul loial. Bine, putem vorbi și de relațiile dintre homosexuali: și acolo trebuie sa fie respect și iubire reciprocă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de acord! Știu că unii susțin că iubesc neîmpărtășit, dar ce iubire e aia în care speri ca celălalt să fie controlat sau prins într-o relație pe care n-o dorește? Ar fi vorba de egoism, iar iubirea adevărată e altruism și urmărirea binelui celuilalt. Oamenii fac adesea confuzia între ce își doresc și iubire. Văzusem un film cu unul care-a răpit o femeie, a sechestrat-o la subsol și o forța să-i ofere afecțiune, căutând să-i inoculeze că o iubește de mai bine de 5 ani în secret. Când tipa a încercat să evadeze, a omorât-o și s-a sinucis, în mintea lui cică a fost din dragoste. Oribil! Singura formă de iubire este cea împărtășită, restul e prefăcătorie, manipulare sau obsesie.

      Ștergere
  3. Aici vorbim de un psihopat care nu e in stare să conceapă faptul că iubirea trebuie câștigată natural, la fel ca încrederea, respectul etc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din cauza faptului că ne-am creat o realitate artificială, paralelă cu naturalul din care provenim, cei mai mulți întâmpină probleme de adaptare. Poate-i considerăm bolnavi că prezintă anumite caracteristici de comportament sau genetice, dar să fii psihopat, ucigaș în serie sau să te naști cu diferite mutații, e cât se poate de natural și nu-i vorba decât de adaptări umane, care caută să prindă contur. Un ucigaș în serie nu-i altceva decât un prădător cu pedigree, un psihopat e un om mult mai calculat, capabil să nu mai înghețe din cauza fricii sau a emoțiilor, iar cei cu mutații genetice poate se adaptează mai bine în mod natural la mediul în care trăiesc. Vrem să-i tratăm pe nebuni, dar noi nu suntem nebuni, dacă ne analizăm comportamentul comparativ cu cel al animalelor? Și cum poți trata un animal instinctual să-l transformi peste noapte într-un snob cu maniere, care se crede perfect sănătos mental dar are un comportament ridicol și total neavantajos îndată ce-l arunci în groapa cu lei, să supraviețuiască.

      Ștergere
Mai nouă Mai veche